New medicines for our times

Ta del av den senaste forskningsrönen om psykedelika som ett alternativ för att behandla psykiska tillstånd.

I vår rationella västvärld ökar intresset alltmer för alternativa sätt att lindra smärta och stress, men även för att öka livskvalitet, energi och känslan av en djupare och starkare närvaro. Det pågår också mycket medicinsk forskning om effekter och möjlig behandling av exempelvis depressioner, oro och ångest med hjälp av mycket små doser psykedelika – samtidigt som användningen är kontroversiell i många länder.

Svampar med det psykadeliska ämnet psilocybin – som i Sverige främst förekommer hos den narkotikaklassade toppslätskivlingen – har sannolikt använts av människan sedan urminnes tider. De senaste åren har det gjorts flera vetenskapliga studier på hur psilocybin i kombination med psykoterapi kan hjälpa människor med ångest och depression – Nätverket för psykadelisk vetenskap

Var står forskningen idag? Och vad händer i mötet mellan den moderna vetenskapliga världens fokus på mikrobiologi, och ursprungsbefolkningarnas traditionella kunskap och användning av samma växter och ämnen utifrån ett helt annat, holistiskt synsätt?

Russel D. Park ger en överblick över den aktuella forskningen och de senaste rönen, men knyter också ihop detta med uråldriga traditioner hos ursprungsfolk, där rituella, heliga betydelser och spirituell utveckling bidrar med perspektiv som ger en större helhetsbild som inkluderar hela människan.

Var
Royal Park Hotel

När
Torsdag 11 november 18.30-21.30 med paus för förfriskningar och tilltugg

Pris
295 SEK per person
Betalning efter anmälan sker via Swish – nr 1232726172