Restaurang & Café

För närvarande är anläggningen stängd. Nu väntar omställning och förbättringar av anläggningen tillsammans med CLHG och Zanedo, en internationell hotell och hospitality-koncern som utvecklar och anpassar unika platser inom hotel och turism med konsekvent hänsyn tagen till hållbarhet och mångfaldskriterier. Begränsad kommersiell verksamhet kan komma att bedrivas om möjligt med hänsyn till pågående projektarbeten.

Med hela världen som inspiration kommer vi framöver ta växtbaserad mat och dryck till nästa nivå. Med utveckling som drivkraft och kvalitativ produktion i åtanke möter vi behovet av en mer hållbar framtid.

Det första caféet på bergstoppen byggdes i början av 1920-talet och består nu i form av en toppstuga. 1958 byggdes den första linbanan från bilparkeringen till toppen och den nuvarande toppstugan.
LODGE CAFÈ

Nytt café i Lodgen med hälsosamma bakverk, smoothies, kaffe och te m.m. Nu stängt för säsongen. Se vår Facebook-sida för aktuell meny.
VÄRDSHUSET

OBS! Tillfälligt stängt för renovering.

Vi erbjuder sittplatser både utomhus och inomhus på stora ytor. För take away eller bordsbokning ring 0250-214 01.

TOPPSTUGAN

OBS! Tillfälligt stängt för renovering.

Toppstugan på Gesundaberget erbjuder storslagen utsikt i alla riktningar, vilken belönats med tre stjärnor i Michelins ”Green Guide”. Många av våra besökare uppskattar utsikten lika mycket som den alpina upplevelsen medan miljön ger er de bästa förutsättningarna för att kunna fokusera på uppgiften på ett kreativt och avslappnat sätt.

Toppstugan har 75 sittplatser, två matsalar, öppen spis och bar. Vi skräddarsyr företagsevent, konferenser och bröllop enligt era önskemål. Vill du veta mer om hur du bokar Toppstugan och vad som ingår, kontaktar du oss på e-post: [email protected].