Ski Resort – Gesundaberget

För närvarande är anläggningen stängd. Nu väntar omställning och förbättringar av anläggningen tillsammans med CLHG och Zanedo, en internationell hotell- och hospitality-koncern som utvecklar och anpassar unika platser inom hotell och turism

Dalarnas mest mångsidiga anläggning erbjuder alpin åkning för alla. Läget intill Siljan och Sollerön ger ofta tidig snö i riklig mängd som ligger kvar länge.

Skidbackarna vintertid har en fallhöjd på 270 meter och nedfarter upp till 1800m i längd. Den tilltalande fallhöjden öppnar upp för bra variation i åkningen samtidigt som centreringen av nedfarter ger en väldigt familjär inramning där alla kan trivas. Runt berget går klassiska längdspår och konstsnö-spår för såväl klassisk åkning som skate för den som vill blicka bortom utförsåkningen. Anläggningen lämpar sig även ypperligt för träningsläger med sitt breda utbud nära till hands.

Nedanför backarna finns stugor, skilodge, shop och värdshus. Besök oss på sociala medier för status på längdspår och öppna backar.

Boende
Uthyrning/Liftkort
Skidskola