Göran Thulin – Expeditionsfotografen

Äventyr och fotografi har alltid varit stora passioner för Göran Thulin och under de senaste åren har han fått möjlighet att kombinera dessa livsintressen. Det senaste uppdraget var som fotograf i TV4s äventyrsprogram ”Expeditionen” där tittarna fick följa sex kändisars försök att nå den 6 119 m höga bergstoppen Lobuche Peak i Nepal.

I utställningen ”Expeditionsfotografen” visas foton från ”Expeditionen” samt från Görans äventyrsresor i Antarktis, Kilimanjaro, Sydafrika och Galapagosöarna.

Under äventyrsresorna måste utmaningar som sjösjuka, höjdsjuka, kyla, snöstormar, elförsörjningsproblem, skoskav och magåkommor övervinnas. Inget får komma i vägen för den perfekta bilden – ibland lyckas man ibland inte!

Många av resorna har gått till områden som är utsatta för stor negativ miljöpåverkan, miljöer som är i förändring och som riskerar att försvinna så som vi känner dem idag. Görans ambition är att bilderna ska skapa ett engagemang så att vi alla gör det vi kan för att bevara dessa unika miljöer, men kanske framförallt motivera betraktaren att skapa egna äventyr och expeditioner.

Möt Görans  bilder där natur och djur samspelar och visar upp sig från sin allra bästa sida!

Ta mig tillbaka till den samlade sidan för utställningen.

#hållavstånd #staysafe

Tips!

Du vet väl att du är välkommen att hyra vårt tält för privata tillställningar. Läs mer

Passa på att boka en privat badtunna för den ultimata helgkänslan i parken. Läs mer